HET VERHAAL VAN SUPERBUREN

In volle coronacrisis richtte Sally uit Rijkevorsel Superburen op, dit webplatform dat lokale producten lokaal verkoopt. Ondertussen hebben er zich al 21 producenten aangesloten.

SALLY'S VERHAAL

Door een burn-out moest ik in 2015 stoppen met werken. Ik wilde toen ik thuis zat iets terug doen voor de maatschappij en een bijdrage leveren aan onze economie.
In maart zag ik mijn kans schoon om mijn ideeën om te zetten in een webplatform waar lokale producten verkocht konden worden. Superburen was geboren, want laat ons toch stellen dat zowel onze producenten als onze bewuste klanten superburen zijn.
Dankzij de ultra-korte keten kan de prijs voor onze klanten goed gedrukt worden en dit terwijl de producent nog een eerlijke prijs krijgt voor zijn product.
Er is geen fysieke winkel, geen personeel en de afhaalpunten bevinden zich in de kerk van Sint-Jozef die in samenwerking met de gemeente zo ook een nieuwe bestemming krijgt.
Ik vind het persoonlijke contact met de klanten ook zeer belangrijk. Zo maak ik er een spelletje van om alle namen te onthouden en iedereen te begroeten met zijn voornaam.
We proberen er ook steeds een gezellige bedoening van te maken en ook een ontmoetingsplaats voor buren te creëren, al ziet dat er tijdens de coronacrisis wel wat anders uit.
Superburen brengt buren en producenten dichter bij elkaar en dat geeft me heel veel voldoening.
sally.jpg

LEVERANCIERS

SUPERBUUR WORDEN

Ben je een handelaar, producent of leverancier en wil je graag weten hoe je ook een Superbuur wordt? Verstuur dan onderstaand formulier en je krijgt toegang tot de nodige informatie.